Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини президента на Палестина Махмуд Абас

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини президента на Палестина Махмуд Абас
Коментари Харесай

Нетаняху обвини президента на Палестина в отричане на Холокоста

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна президента на Палестина Махмуд Абас в антисемитизъм и отказване на Холокоста, откакто палестинският водач загатна в тирада, че преследването на евреите през годините е било провокирано от тяхното държание, съобщи „ Ройтерс “.

„ Явно, в случай че си човек, който един път отхвърля Холокоста, постоянно си оставаш подобен. “, написа Нетаняху в Twitter.

„ Призовавам интернационалната общественост да осъди тежкият антисемитизъм на Абу Мазен(Абас), държание, което от дълго време трябваше да бъде изкоренено от този свят “, добави израелският министър председател.

В своята тирада Абас съобщи, че евреите, които са живели в Европа, са ставали жертви на кланета и гонене „ на всеки 10-15 години от 11-ти век, чак до Холокоста. “

„ Казват, че омразата към евреите се дължи на тяхната вяра, само че тя по-скоро е обвързвана с публичната им функционалност. Така че, враждебните настроения, които са се популяризирали против евреите в Европа, не са били поради тяхната вяра, а поради работата им като лихвари и банкери. “, сподели Абас, цитирайки книги на еврейски създатели.

Изказването на палестинския водач бе посрещнато с остри рецензии от еврейските водачи по целия свят, като американският дипломат в Израел Дейвид Фридман съобщи, че Абас e „ стигнал ново дъно “.

„ Абас сподели първичен антисемитизъм, само че по-шокиращото е, че той претендира да е човек, който желае мир с Израел, а в същото време с това разпалва религиозна и националистическа ненавист против евреите и Израел “, сподели представителят на израелското външно министерство Емануел Нахшон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР