Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не успя да прокара законопроект за

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не успя да прокара законопроект за
Коментари Харесай

Парламентът осуети план на Нетаняху за поставяне на камери в избирателните секции в Израел

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не съумя да прокара законопроект за слагане на камери в изборните секции, само че ускори обвиняванията, че неговите врагове имат намерение да откраднат изборите идната седмица, съобщи Ройтерс.

Нетаняху трансформира вероятните изборни измами в съществена тематика на своята акция и прикани последователите си да гласоподават интензивно, с цел да му обезпечат пети мандат. Служители на неговата партия "Ликуд " насочиха значително недоказани изказвания за необятно публикувани измами в изборни секции в арабски градове на предходните избори през април, които не доведоха до безапелационна победа за никоя политическа мощ.

Вчера държавното управление утвърди законопроект за наблюдаване с камери в изборните секции, само че през днешния ден предлагането не получи поддръжка в парламентарна комисия.

Повечето западни страни лимитират потреблението на камери в изборните секции. Политически коментатори предсказваха, че мярката ще се сблъска с огромни компликации.

Главният прокурор на Израел се опълчи на законопроекта по съображения, свързани с поверителността и процедурните въпроси.

Според критиците законодателното предложение има за цел да сплаши арабските гласоподаватели.

Твърденията на Нетаняху за изборни измами излязоха на напред във времето в борбата за политическо оцеляване на премиера, който две седмици след изборите на 17 септември би трябвало да показа своето обжалване против желанието на основния прокурор да му предяви обвинявания по три каузи за корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР