Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, който е в разгара на преговори

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, който е в разгара на преговори
Коментари Харесай

Нетаняху поиска отлагане на старта на делото за корупция срещу него

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, който е в разгара на договаряния за сформиране на ново държавно управление, изиска през днешния ден отсрочване с 45 дни на правосъдния развой за корупция против него, който трябваше да стартира на 17 март, осведомят „ Франс прес “ и Българска телеграфна агенция.

„ Към момента на подаване на това искане, още не сме получили всички документи по делото, събрани по време на следствието “, пишат юристите му.

Нетаняху, който е единственият министър председател в историята на Израел против който са повдигани обвинявания до момента в който е на власт, е разследван по три обвинявания - за корупция, заграбване и корист с доверие. Израелският закон не пречи на министър-председател, против който има наказателно гонене, да остане на поста си, само че той не може да се употребява с имунитет.

Нетаняху и главният му противник - центристът Бени Ганц, сега водят политически договаряния, в опит да привлекат депутати към своите политически блокове, тъй като никой от двамата не съумя да получи след изборите поддръжката на 61 парламентаристи - предел за сформиране на държавно управление.

А някои депутати към този момент обмислят законопроект, който ще забрани сформиране на кабинет от лица, против които има повдигнати обвинявания. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР