Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху каза, че страната му ще стои

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху каза, че страната му ще стои
Коментари Харесай

Нетаняху казва, че Израел „ще остане сам“, ако трябва след заплахата на САЩ за оръжия

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели, че страната му ще „ стои сама “, в случай че би трябвало във войната си против Хамас – заплашвайки да се задълбочи рецесия в връзките със Съединените щати.

Г-н Нетаняху приказва, откакто президентът Джо Байдън сподели, че Съединените щати няма да обезпечат нападателни оръжия за от дълго време обещаното нахлуване на Израел против южния град Газа Рафах.

Израел твърди, че Рафах е последната цитадела на Хамас в Газа и господин Нетаняху неведнъж се е заричал да нахлуе в града макар необятно публикуваната интернационална съпротива заради опасения по отношение на над един милион палестински цивилни, скупчени в града.

„ Ако би трябвало да стоим сами, ще стоим сами “, сподели той. „ Ако би трябвало, ще се бием с ноктите си. Но ние имаме доста повече от ноктите. “


Коментарите на господин Байдън по отношение на даването на оръжия бяха последният знак за непрестанно влошаващи се връзки сред Израел и най-близкият и най-съществен съдружник след седем месеца во...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР