Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че армията трябва

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че армията трябва
Коментари Харесай

Израел призна: Хизбула е 10 пъти по-силна от Хамас

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че армията би трябвало да бъде готова на северния фронт за всяка стъпка на ливанската формация " Хизбула ", съобщи Анадолската организация.
Според израелската социална телевизия KAN, Галант е направил този коментар на закрита среща с висши държавни чиновници.

Той съобщи, че би трябвало да се извърши нужната подготовка на северния фронт, защото " Хизбула " е " 10 пъти по-силна от палестинската формация " Хамас ".

На срещата Галант е изискал от държавните чиновници да приключат прехвърлянето на военно съоръжение на северния фронт. През деня израелската войска и " Хизбула " се нападнаха взаимно, съгласно изказванията на двете страни.

От началото на напрежението по границата сред Ливан и Израел са убити минимум 10 бойци на " Хизбула ". Ескалацията настъпи на фона на израелските въздушни удари по Ивицата Газа след интервенция " Потоп в Ал-Акса " - изненадваща офанзива на " Хамас " на 7 октомври против израелски гранични градове, напомня БГНЕС.

Непосредствено след терористичната офанзива на " Хамас ", " братската " му " Хизбула " предложи съюз на " Хамас " и започнаха удари против Израел от ливанска земя. На фона на развоя от тази нощ шиитското придвижване " Хизбула " излъчи посланието, че е " хиляди пъти по-силно от преди " - цитира го Ройтерс.

Високопоставеният му представител Хашем Сафиеддин съобщи в тирада в Бейрут пред хиляди поддръжници, че американският президент Джо Байдън, израелският министър председател Бенямин Нетаняху и " злонамерените европейци " би трябвало да внимават.

Вчера Байдън беше в Израел, където изрази безапелационната поддръжка на Съединени американски щати за Израел във войната. Тази поддръжка е изразена и посредством даване на военна помощ, чака се и отпущането и на финансова.

" Отговорът на грешката, която можете да извършите с нашата опозиция, ще бъде пронизителен, тъй като ние имаме религия и Бог е по-силен от вас, от бойните ви кораби и от всичките ви оръжия ", заплаши представителят на " Хизбула ".

Ударите от Ливан против Израел не престават в днешния 13-и ден на войната сред Израел и терористичната организация " Хамас ".

Тази нощ 9 ракети са минали от територията на Ливан през границата му с Израел - оповестяват Израелските сили за защита рано тази заран (IDF), които са прехванали 4 от тях. Към територията на Израел са били изстреляни и няколко противотанкови ракети.

От " Хизбула " през днешния ден обявиха, че са атакували пет израелски цели по продължение на ливанско-израелската граница.

" Нашите сили дадоха отговор на тези военни дейности, като: отвърнаха на огъня към мястото на ударите; осуетиха терористична клетка, употребявайки безпилотен летателен уред на ЦАХАЛ (или IDF); нанасяне на удари по инфраструктурата на терористичната организация " Хизбула " благодарение на огън от танкове ", допълват от армията.

Ударите от територията на Ливан идват от опериращата там терористична организация " Хизбула " - чиято цел, също като на " Хамас " - е заличаването на Държавата Израел. По мотив неспирния обстрел от началото на войната от Ливан преди дни израелската войска предизвести, че в случай че управляващите в страната не престават да разрешават атакуването на Израел от територията си, ще понесат отговорността си за това.

" Хизбула " е водила няколко войни с Израел, последната от които е през 2006 година, по време на която ливанската формация удря с ракети огромни израелски градове, причинявайки обилни материални вреди. В спора бяха убити над 1000 ливанци, а огромна част от Южен Ливан - цитадела на " Хизбула " - беше опустошена от израелските офанзиви.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР