Израелските военни са извършили въздушни нападения над бежанския лагер Дженин

...
Израелските военни са извършили въздушни нападения над бежанския лагер Дженин
Коментари Харесай

Петима палестинци са убити при най-голямата военна операция на Израел в Западния бряг от години

Израелските военни са направили въздушни набези над бежанския лагер Дженин в северната част на окупирания Западен бряг, като съгласно поданици и публични лица са направили огромна офанзива, при която е употребена ракета и са убити минимум четирима палестинци.

Жители настояват, че през нощта против понеделник Израел е подхванал минимум 10 въздушни офанзиви в Дженин, при които от отломките на постройките се е издигал пушек. Конвой от десетки израелски бронирани машини също обкръжи бежанския лагер от всички страни и стартира сухопътна военна интервенция, причинявайки тежки вреди на домове и пътища.

Пети палестинец, 21-годишният Мохамед Хасанеин, е бил погубен през нощта против понеделник от израелската войска на северния вход на град Рамала в централната част на окупирания Западен бряг, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Министерството разпознава имената на четиримата убити в Дженин като Самех Абу ал-Вафа, Хусам Абу Тееба, Аус ал-Ханун и Нур ел-Дин Маршуд, като означи, че всички те са били простреляни в гърдите и главата.

Най-малко 27 други палестинци са били ранени в лагера, в това число осем души, които остават в сериозно положение.

В понеделник сутринта армията продължи да обсажда лагера, затваряйки всички входове с трактори. Ръководителят на йерусалимското бюро на " Ал Джазира " Уалид ал-Омари съобщи, че в интервенцията вземат участие " към 150 бронирани машини и към 1000 бойци от елитните специфични елементи и армията, както и от общото разузнаване, полицията и граничната полиция ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР