Израелските военни и спасителни служби казват, че атаките на ливанската

...
Израелските военни и спасителни служби казват, че атаките на ливанската
Коментари Харесай

Атаки на ливанската група Хизбула раниха 7 израелски войници, 10 други по границата с Израел

Израелските военни и избавителни служби споделят, че офанзивите на ливанската група Хизбула са ранили седем израелски бойци и 10 други хора

От AMY TEIBEL Associated Press, 12 ноември 2023 година, 8:58 ч.

ЙЕРУСАЛИМ -- Атаките на ливанската група Хизбула в неделя раниха седем израелски бойци и 10 други души, Това оповестиха военните и избавителните служби на Израел.

Сблъсъците пристигнаха, когато конфликтите сред подкрепяната от Иран формация и израелската войска не престават да се ускоряват по границата сред Ливан и Израел, заплашвайки да ескалират в различен фронт в Близкия изток най-новата война.

Нападението беше най-сериозният случай, включващ цивилни по границата сред Ливан и Израел, откогато израелски въздушен удар в Южен Ливан на 5 ноември умъртви жена и три деца.

Главният представител на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари сподели, че офанзивата на Хизбула против израелски цивилни е „ доста сериозна “.

Той сподели, че Израел е концентриран върху войната си в Газа, само че също по този начин остава на „ доста високо равнище на подготвеност на север “ и е подготвен да предприеме по-нататъшни дейности.

Израелската войска „ има оперативни проекти за смяна на статуса на сигурност на север “, сподели той пред кореспонденти. „ Статусът на сигурност няма да остане подобен, че цивилните на север да не се усещат в сигурност, завръщайки се в домовете си. “

Израелската войска сподели в изказване, че " седем бойци на ИД бяха леко ранени вследствие на изстрелването на минометен снаряд в региона на Манара в Северен Израел по-рано през днешния ден. Израелските избавителни служби не идентифицираха местоположението или предоставиха информация за другите 10 ранени от ракетни гърмежи и шрапнели, само че споделиха, че двама от тях са в сериозно положение.

Израелските военни оповестиха, че са разпознали 15 изстрелвания от Ливан през последния час и техните отбранителни системи са прехванали четири от тях. Останалите са паднали в открити зони.

Военното крило на Хамас в това време пое отговорност за обстрела на северна Хайфа и израелските гранични градове Наура и Шломи от Южен Ливан, без да дава повече детайлности.

Хизбула първа стреля противотанкови ракети против израелска общественост тъкмо над границата в неделя, споделиха израелски публични лица, ранявайки тежко служащи от комуналните услуги. Израелската войска сподели, че е поразила мястото на изстрелването с артилерийски огън. Израелската електрическа корпорация сподели, че служащи в селската общественост на Довев бяха ранени, до момента в който ремонтираха линии, развалени при предходна офанзива. Израелските медии оповестиха, че шестима души са ранени, в това число един в сериозно положение.

Израел удари няколко южноливански града, в това число Ярун, Мейс ел-Джабал и Алма ал-Шааб.

Израелската войска в неделя вечерта показа видео от въздуха, показващо удари по това, което съгласно тях е въоръжените инфраструктури на Хизбула, в това число „ боен комплекс със склад за оръжия и военна инфраструктура ". Не дава никакви спомагателни детайлности. Хизбула сподели това изстреляха управляеми ракети против „ логистични сили, принадлежащи на окупационната войска, които се канеха да конфигурират предавателни стълбове и устройства за подслушване и шпиониране покрай казармата Довев “. В него се споделя, че е блъснал израелски боен булдозер при обособен удар. Малко след офанзивата в северен Израел се чуха сирени за въздушна офанзива. Армейското радио заяви, че друга противотанкова ракета е била изстреляна от Ливан.

Хизбула по-късно разгласи офанзиви против израелски военни събрания и казарми в граничните региони Биркет Риче и Зарейт, до момента в който конфликтите не престават да се ускоряват.

Израелски войски и бойци на Хизбула и техните съдружници се сблъскват по границата, откогато войната Израел-Хамас стартира преди пет седмици с кърваво навлизане в Южен Израел от съдружника на Хизбула Хамас.Макар и значително сдържани, конфликтите се усилиха по активност, до момента в който Израел организира сухопътна атака в Газа против Хамас.

Също в неделя мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Южен Ливан, UNIFIL, споделиха, че един от техните миротворци е бил ранен от пукотевица през нощта покрай ливанския град от ал-Кауза. Засега не е ясно от кое място е пристигнала стрелбата или дали миротворците са били набелязани или попаднали в пресечен огън. UNIFIL сподели, че проверява.

___

Авторите на Associated Press Карийм Чехайеб и Аби Сюел в Бейрут и Джулия Франкел и Йозеф Федерман в Йерусалим способства за този отчет.

Водещи истории

ABC Новини онлайн

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР