Израелските въздушни удари са убили най-малко 44 палестинци, сред които

...
Израелските въздушни удари са убили най-малко 44 палестинци, сред които
Коментари Харесай

44-ма палестинци са убити при израелски въздушни удари в Рафах

Израелските въздушни удари са умъртвили минимум 44 палестинци , измежду които десетки деца, в южния град Рафа в Газа в събота, оповестява АП.

Припомняме, че това се случва часове, откакто израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че е изискал от военните  там преди наземната интервенция.

Нетаняху не даде детайлности за графика, само че известието провокира суматоха и предизвестия от дипломати. Повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е в Рафах и не е ясно къде биха могли да избягат.

Израел твърди, че Рафах, който граничи с Египет, е последната останала цитадела за въоръжената формация " Хамас " в Газа след повече от четири месеца война.

Египетският външен министър Самех Шукри предизвести, че всяка израелска сухопътна атака против Рафа ще има " пагубни последствия " и съобщи, че Израел има за цел в последна сметка да принуди палестинците да изоставен земята им.
 Нетаняху бърза да завърши интервенцията в Рафах преди 10 март
Нетаняху бърза да завърши интервенцията в Рафах преди 10 март

Предвид увеличаващия се интернационален напън

Шукри също сподели, че Египет работи за превъзмогване на пропастта сред воюващите страни, с цел да реализира непрекъснато преустановяване на огъня и да освободи останалите заложници, взети на 7 октомври в подмяна на палестинските пандизчии в Израел. " Преговорите са комплицирани ", сподели той.

, чиито чиновници споделиха, че нахлуването в Рафах без проект за цивилното население би довело до злополука.

Израел прави въздушни удари в Рафах съвсем всеки ден , даже откакто сподели на цивилните през последните седмици да потърсят леговище там от сегашните наземни борби в Хан Юнис навръх север.
 Рияд заплаши Израел с рискови последствия поради интервенцията в Рафах
Рияд заплаши Израел с рискови последствия поради интервенцията в Рафах

Саудитска Арабия още веднъж настоя за неотложно преустановяване на огъня

Министерството на здравеопазването в Газа заяви в събота, че общият брой на починалите от офанзивата към този момент е 28 064, измежду които най-вече дами и деца. Министерството заяви, че повече от 67 000 души са били ранени. Но министерството бе упрекнато по-рано, че не се прави постоянно разграничаване сред бойци на " Хамас " и цивилни. 

Израел разгласи война, откакто няколко хиляди бойци на Хамас нахлуха през границата в Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1300 души и вземайки други 250 за заложници. Не всички са живи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР