Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи

...
Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи
Коментари Харесай

Хамас: Унищожихме израелските сили, влезли в Газа

Израелските въоръжени сили през днешния ден обявиха, че техни сухопътни сили нощес са почнали лимитирани сухопътни интервенции в линията Газа против палестински бойци и въздушните удари са били съсредоточени против места, където бойци на радикалното ислямистко придвижване " Хамас " се събирали, с цел да се борят против възможната израелска инвазия, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Израелската войска добави, че през последното денонощие е поразила над 320 цели в линията Газа, в това число и тунел, в който са били ситуирани бойци на " Хамас ", десетки командни и наблюдателни постове, както и гнезда на минохвъргачки и системи за изстрелване на противотанкови ракети. Ройтерс показва, че се следи доста скупчване на израелски военни сили на границата с палестинския анклав, само че не е ясно по кое време ще стартира масирана сухопътна инвазия.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари сподели още, че въоръжените сили са удостоверили, че 222 души са били взети за заложници по време на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври. Въоръженото крило на " Хамас " Бригади " Изедин Ал Касам " съобщи, че негови бойци влезнали в конфликт с израелски сили в линията Газа и са се върнали в базата си, откакто унищожили израелско военно съоръжение.

В изказване на палестинската формация се споделя, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа източно от град Хан Юнис. " Бойци влязоха в пердах с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк, и ги принудиха да се отдръпват, след което се завърнаха сполучливо в базата си ", се споделя още в изказването. Агенция Ройтерс отбелязва още, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на питане за коментар на информацията за унищожено израелско военно съоръжение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР