Израелските сили застреляха 18-годишен палестинец по време на нападение в

...
Израелските сили застреляха 18-годишен палестинец по време на нападение в
Коментари Харесай

Израелските сили ликвидираха палестинец в Западен бряг

Израелските сили гръмнаха 18-годишен палестинец по време на нахлуване в окупирания Западен бряг в петък, заяви палестинското здравно министерство, представено от " Ройтерс ".

Израелските военни съобщиха, че военните са разкрили огън по палестинци, които са стреляли и хвърляли експлозиви, както и камъни по войските, настоящи към северния град Тулкарм на Западния бряг. Съобщено е че един цивилен е бил ранен.

Министерството на здравеопазването заяви, че Махмуд Абу Саан е бил прострелян в главата в Тулкарм по време на военна интервенция в близкия бежански лагер, която е довела до конфликти с палестинците.
 Стремежът на Израел да разшири селищата на Западния бряг, пояснен
Стремежът на Израел да разшири селищата на Западния бряг, пояснен

Израел се основава на исторически, религиозни и политически причини за законността на селищата

Около 40 700 палестинци са регистрирани в Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци в два лагера в региона на Тулкарм. Те са бежанци или потомци на такива, които са били принудени да изоставен домовете си по време на войната от 1948 година

Насилието на Западния бряг се утежни през последните 15 месеца на фона на засилени израелски набези, палестински офанзиви и ярости срещу еврейските заселници в палестински села.

Ислямисткото придвижване Хамас, което ръководи блокираната Газа, оплака Абу Саан, само че не го разгласи за собствен член. " Нашият народ ще продължи своята гражданска война, до момента в който окупацията завърши ", се споделя в изказване.

Израел окупира Западния бряг, измежду териториите, които палестинците желаят за самостоятелна страна, във война в Близкия изток през 1967 година Тя продължава да строи еврейски селища - нещо което повечето страни считат за нелегално.
 Палестинец откри огън и рани петима в израелско населено място
Палестинец откри огън и рани петима в израелско населено място

Хамас пое отговорност за атаката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР