Израелските сили за сигурност влязоха в джамията Ал-Акса в Йерусалим

...
Израелските сили за сигурност влязоха в джамията Ал-Акса в Йерусалим
Коментари Харесай

Сблъсък в джамия в Йерусалим остави 150 ранени

Израелските сили за сигурност влязоха в джамията " Ал-Акса " в Йерусалим преди зазоряване в петък по време на молитва. " Ал Акса " е третото най-значимо за мюсюлманите място след Мека и Медина. В резултат на конфликтите са ранени 150 палестинци, твърди медицинският екип, който е оказал помощ на място, предава " Евронюз ".

Президентът на Палестина Махмуд Абас изиска интернационалната общественост да обърне внимание на случая, с цел да се предоврати задълбочаване на спора.

Според израелската полиция, след утринната молитва стотици палестинци са почнали да хвърлят бомбички и камъни по силите на реда и по свещената за евреите Стена на рева, която се намира в непосредствена непосредственост до джамията.

Сблъсъците идват в изключително сензитивен миг, защото тази година Рамадан съответствува с еврейския празник Пасха. Очаква се празникът да доведе десетки хиляди вярващи в Стария град на Йерусалим. 

Напрежението се засилва все повече през последните седмици след поредност от офанзиви от палестинци, при които починаха 14 души в Израел. Израел пък извърши вълна от арести и военни интервенции в окупирания Западен бряг, предизвиквайки конфликти с палестинци.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР