Израелските сили са убили тийнейджърка по време на военна операция

...
Израелските сили са убили тийнейджърка по време на военна операция
Коментари Харесай

След сблъсъци между израелски военни и групата „Ислямски джихад“: 16-годишна палестинка е убита


Израелските сили са умъртвили тийнейджърка по време на военна интервенция в окупирания Западен бряг, заяви Палестинската болница, представена от Асошиейтед прес. От държавната болница „ Халил Сюлейман “ в северния град Дженин споделиха, че 16-годишната Жана Закарна е била простреляна в главата и е оповестена за мъртва.

Според формалната осведомителна организация в Палестина тя се е намирала на покрива на дома си и е била открита мъртва след изтеглянето на израелските сили от града.

Израелските военни обявиха, че са известени за гибелта на тийнейджърката и че се организира следствие. Те сподели, че войските са влезнали в града и са арестували трима палестинци, търсени по съмнение в набези против израелци. По думите им сред бойците и обвинените е имало конфликти и интензивна престрелка.

Местното крило на палестинската терористична формация „ Ислямски джихад “ удостовери, че е разкрило огън и е хвърлило експлозиви по израелските бойци.

Израел организира ежедневни арести на целия Западен бряг в интервенция, провокирана от поредицата палестински набези напролет, при които починаха 19 души.

Според израелската войска набезите имат за цел да разбият мрежите на въоръжените групировки и да предотвратят бъдещи набези, само че съгласно палестинците те укрепват безсрочната израелска окупация, която продължава към този момент 56-та година.

Около 150 палестинци са били убити в израелско-палестински боеве на Западния бряг и в Източен Йерусалим тази година. Това я прави най-смъртоносната от 2006 година насам.

А по израелски данни минимум 31 души са починали при арабски набези в Израел и окупирания Западен бряг тази година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР