Израелските сили са убили петима палестинци на Западния бряг, според

...
Израелските сили са убили петима палестинци на Западния бряг, според
Коментари Харесай

Израелски нападения убиха петима в окупирания Западен бряг

Израелските сили са умъртвили петима палестинци на Западния бряг, съгласно здравни чиновници, до момента в който насилието ескалира в окупираната територия на фона на войната на Израел против Хамас в Газа.

Израелската войска съобщи в понеделник, че нейните сили са се натъкнали на взривни устройства при нахлуване в северния град Дженин и дефинираха друго навлизане, покрай Хеброн, като „ контратерористична интервенция “.

Продължете да четете

лист от 3 елементаПротести, борби в Йерусалим и Западния бряг на фона на войната Израел-Газа Палестинците в окупирания Западен бряг са изправени пред затваряне, тормоз и офанзиви „ Няма работа ": Окупираният Западен бряг неподвижен, защото стопанската система стопира завършек на списъка

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че четирима души на възраст от 23 до 28 години са били убити по време на нападението рано сутринта в бежанския лагер Дженин, цитадела на палестински въоръжени групи и цел на чести военни нахлувания.

Още девет души са ранени, се споделя в изказване на министерството.

Според формалната палестинска новинарска организация WAFA „ повече от 100 военни транспортни средства и два булдозера “ са взели участие в нападението.

Военни дронове кръжаха над региона, а армейски снайперисти бяха ситуирани по постройките към основната болница на Дженин.

Част от периметърната стена на болничното заведение беше разрушена от бронирани военни булдозери.

Израелските военни споделиха, че техните войски са разкрили „ избухливи устройства, които са били сложени под пътищата, с цел да нападат [нейните] сили “.

Палестинското министерство на опазването на здравето също сподели, че 23-годишен мъж е бил убит от израелските сили в град Ята покрай Хеброн.

Израелската войска съобщи, че нейните сили са „ провели антитерористични дейности в региона, с цел да заловят търсени обвинени “.

Министерството също удостовери в понеделник, че различен 23-годишен мъж е умрял, откакто е бил прострелян от преселник преди дни в Рас Каркар, северозападно от Рамала.

Предишни убийства

Смъртните случаи пристигнаха ден откакто петима палестинци бяха убити от армейски огън по време на военни нахлувания в окупирания Западен бряг.

Министерството на здравеопазването споделя, че към 120 палестинци са били убити в окупираната територия, откогато бойците на Хамас нахлуха през границата с Газа за офанзивата на 7 октомври.

Бойци на Хамас са умъртвили 1400 души, най-вече цивилни, съгласно израелски публични лица.

Израел отвърна на удара с безмилостна бомбардировка, която умъртви повече от 8300 души, повече от половината от които деца, съгласно здравното министерство на Газа. През последните дни израелските сухопътни сили навлязоха в Газа.

Западният бряг към този момент беше огнище на напрежение преди войната в Газа, с чести нападения на израелската войска, повишаване на офанзивите от еврейски заселници и палестински офанзиви против селища.

Израел окупира Западния бряг по време на палестинско-израелската война от 1967 година и неговите сили постоянно правят набези против палестински бойци там.

Източник: AFP
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР