Израелските отбранителни сили съобщават за намиране на работеща тунелна шахта

...
Израелските отбранителни сили съобщават за намиране на работеща тунелна шахта
Коментари Харесай

Израел съобщава за откриване на „действаща тунелна шахта“ в болница Ал-Шифа в Газа

Израелските отбранителни сили оповестяват за намиране на работеща тунелна шахта в болничния комплекс Ал-Шифа в град Газа.

< strong> Източник: CNN

Цитат от Израелските отбранителни сили (IDF): „ Днес тунелната инфраструктура на Хамас беше разкрита вътре в болничното заведение “, споделиха израелските военни.

Подробности: CNN отбелязва, че военните също са разгласили фотоси и видеоклипове.

Израелските специфични елементи направиха нахлуване в най-голямата болница в Газа рано сутринта на 15 ноември, откакто преди няколко седмици съобщи, че там е ситуиран под земята команден и надзорен център на ХАМАС.

Лекари и здравни чиновници в анклава, следен от ХАМАС, поредно отхвърлят ​​тези обвинявания. CNN акцентира неспособността си да ревизира без значение изказванията на Израел или ХАМАС.

Съобщава се, че видеото, предоставено от Израел, демонстрира гола земя и дупка в нея. Страните на шахтата наподобяват подсилени с бетон. Близо до повърхността също се виждат открити тръби и кабели.

Снимка: nypost.com

В избран миг камерата трансформира ъгъла, с цел да покаже една от главните болнични здания, почти на 30 метра от отвора.

IDF загатна, че военният личен състав също е разкрил минирана кола наоколо с голям брой оръжия и муниции вътре.

В ефирен брифинг вечерта на На 16 ноември представителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари сподели, че израелските инженери работят за идентифициране на инфраструктурата на тунела.

Хагари сподели също, че бойци са изкопали действен тунел в болница Ал-Рантиси в северната част на Газа.

По-рано: Херци Халеви, шеф на Генералния щаб на израелските отбранителни сили, сподели, че IDF са „ близо “ до унищожаването на инфраструктурата на Хамас в северната част на Газа .

Предистория:

На 31 октомври IDF разгласи, че е почнала борба с Хамас в подземните тунели на линията Газа.

< p> По-късно IDF съобщи, че те към този момент работят в град Газа и го обкръжават от няколко страни.

На 5 ноември израелската войска разгласи, че е изцяло обкръжила град Газа и е разделила крайбрежния анклав на две.

Марк Регев, старши консултант на министър-председателя Бенямин Нетаняху по външните работи и интернационалните връзки, сподели, че Израел не възнамерява дълготрайна окупация на линията Газа след войната против Хамас, само че ще бъде отговарящ за сигурността в района.

На 13 ноември израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че Хамас е „ изгубил надзор “ над линията Газа и се отдръпва на юг.

НАГОРЕ или станете !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР