Израелските авиолинии ще възобновят преките полети до Турция в знак

...
Израелските авиолинии ще възобновят преките полети до Турция в знак
Коментари Харесай

Подновяват се преките полети между Турция и Израел

Израелските авиолинии ще възобновят директните полети до Турция в символ на продължаващото възстановяване на двустранните връзки, заяви през днешния ден израелският външен министър Ели Коен, предричайки 25-процентово нарастване на туристите тази година, съобщи организация Ройтерс.

Първият пряк полет ще замине в четвъртък, съобщи Коен пред публицисти по време на аудиенция на взаимност в Турция, която благодари на Израел за изпращането на спасители след разрушителните трусове предходната седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израелският първи посланик означи, че възобновяването на полетите става според съглашение за авиационна сигурност, подписано предходната година. Три огромни компании от Израел ще възобновят полетите до Турция, уточни той.

Ели Коен предвижда, че един милион израелци ще посетят Турция през 2023 година

Миналата година Турция бе посетена от 800 000 израелски жители, напомня Ройтерс.

Израелският първи посланик е на еднодневно посещаване на взаимност в Турция, показва в. „ Таймс ъф Израел “. Като вероятен знак на оценка за израелските старания в избавителните действия след земетресенията, е планувана среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, отбелязва вестникът.

Външният министър на Израел се срещна през днешния ден за първи път с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу. В изказване след срещата Ели Коен сподели, че двамата са разискали пътищата за прогрес в двустранните връзки оттатък помощта, обвързвана със земетресенията.

Външният министър ще посети полевата болница, която Израел построи в Турция. В нея досега са лекувани 412 потърпевши. Болницата ще продължи работа най-малко до края на идната седмица.

„ Израел е паралелно до Турция в този тежък миг и ние ще продължим да оказваме помощ на страната посредством активността на нашите сили и посредством даването на филантропична помощ “, сподели Ели Коен, представен от „ Таймс ъф Израел “.

Президентът на Израел Ицхак Херцог предходната седмица се обади на турския си сътрудник Ердоган, с цел да изкаже съболезнованията на Израел за загубите от земетресенията.

През август предходната година Турция и Израел оповестиха цялостно възобновяване на дипломатическите си връзки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР