Израелски войски и танкове извършиха кратко, но сравнително голямо сухопътно

...
Израелски войски и танкове извършиха кратко, но сравнително голямо сухопътно
Коментари Харесай

Израел организира голямо сухопътно нахлуване през нощта в Ивицата Газа

Израелски войски и танкове направиха малко, само че относително огромно сухопътно навлизане в Газа през нощта преди необятно предстояща пълномащабна наземна инвазия след съвсем три седмици на опустошителни въздушни набези над обсадения палестински анклав.

Видео от нощното деяние, оповестено от израелската войска в четвъртък, демонстрира бронирани транспортни средства, преминаващи през пясъчна гранична зона. Вижда се булдозер, който изравнява част от издигнат бряг, танкове обстрелват снаряди и се виждат детонации покрай или измежду редица развалени здания.

Продължете да четете

листата на 3 детайла Гладът се употребява като „ оръжие за война “ против цивилни в Газа: Oxfam Семейството на шефа на бюрото на Ал Джазира в Газа е убито при израелско въздушно нахлуване Докато Съединени американски щати се опълчват на апелите за преустановяване на огъня, какъв е финалът на Байдън в Газа? < /h3> завършек на списъка

„ През нощта IDF организира целенасочена офанзива благодарение на танкове в северната част на Ивицата Газа, като част от подготовката за идващите стадии на борбата “, сподели израелската войска в изказване в четвъртък. „ Войниците излязоха от региона в края на активността. “

Израел към този момент е направил няколко лимитирани настъпления в линията Газа през последните две седмици и половина, само че това е най-голямото навлизане в актуалната война, съгласно армейското радио на Израел.

„ В предишното е имало сходни офанзиви, когато бойци са прекосявали в Газа. Това, което прави този необикновен е, че за първи път са забъркани танкове “, сподели Алън Фишър от Al Jazeera, репортаж от окупирания Източен Йерусалим.

„ Според израелската войска те са се придвижили с съответни цели. Израелската войска твърди, че е умъртвила редица бойци на Хамас и че е развалила забележителна част от инфраструктурата, която може да бъде употребена от палестинската формация. “

„ Те също по този начин обявиха, че са атакували противотанкови постове, които са били сложени. Това явно е подготовка за идващия стадий от войната “, сподели нашият сътрудник.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в сряда вечерта, че наред с акцията за тежки бомбардировки на Газа, „ ние се приготвяме за сухопътна атака “.

Фишър от Al Jazeera сподели: „ Нетаняху загатна, че подготовката е в последния си стадий и израелският боен кабинет ще вземе единомислещо решение по кое време да продължи. “

Наземната офанзива идва, откакто Организацията на обединените народи предизвести, че е на ръба на привършване на горивото в Ивицата Газа, което я принуждава внезапно да ограничи напъните за оказване на помощ в територията, която също е била под цялостна блокада, откогато Израел стартира удари, които убиха повече от 6500 палестинци за по-малко от три седмици.

Ударите започнаха след офанзива на Хамас против Южен Израел на 7 октомври, при която починаха 1400 израелци.

Палестинските здравни чиновници споделиха, че броят на смъртните случаи в Газа пораства внезапно, до момента в който израелските самолети нападат анклава. Работници извадиха мъртви и ранени цивилни, в това число доста деца, от пейзажите на руините в градовете на цялата територия.

Междувременно в окупирания Западен бряг Израел продължава нападенията и арестите; Палестинските управляващи споделят, че повече от 1200 души са били арестувани от Израел, а минимум 103 са били убити от 7 октомври.

Увеличаването на броя на жертвите в Газа е невиждано в продължаващия десетилетия израелско-палестински спор. Може да има още по-голяма загуба на живот, в случай че Израел стартира предстояща наземна атака, целяща да смаже Хамас, който ръководи Газа от 2007 година и оцеля в четири предходни войни с Израел.

Конфликтът също заплашва да се популяризира в целия район. Израелските военни оповестиха, че са нанесли удари по военни обекти в Сирия в отговор на ракетни изстрелвания от страната. Сирийските държавни медии оповестиха, че осем бойци са убити и седем ранени.

Въздушни удари в Сирия удариха и летищата на Алепо и Дамаск в явен опит да се предотвратят доставките на оръжие от Иран за районни групи, в това число ливанската Хизбула.

Израел обменя съвсем всекидневен огън с подкрепяната от Иран Хизбула през границата с Ливан.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР