Израелски военни откриха тялото на жена, взета за заложник по

...
Израелски военни откриха тялото на жена, взета за заложник по
Коментари Харесай

Израел: Под болницата „Ал Шифа“ има тунели и оръжие

Израелски военни откриха тялото на жена, взета за пленник по време на офанзивата на радикалната палестинска формация Хамас при започване на октомври.

Тленните остатъци на 65-годишната Юдит Вайс са открити в помещение покрай най-голямата болница в линията Газа – Ал Шифа, и към този момент са превозени до Израел.

Това е първият път, когато израелската войска открива пленник, от началото на интервенцията против Хамас. Според последните данни, групировката държи в плен към 240 израелски жители.

„ Военните откриха шахта в болничното заведение „ Ал Шифа “. Инженерните подразделения унищожиха оборудването. В болничното заведение беше открита кола, която е трябвало да бъде употребена при офанзивата на 7 октомври, вътре има голямо количество оръжие “, сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска, оповестява Българска национална телевизия.

Търсят се разновидности за евакуацията на пациенти от „ Ал Шифа “, само че опциите са лимитирани, разясняват от Световната здравна организация. Според последните данни, в здравното заведение, в което акцията на израелската войска продължава, има към 600 пациенти, като най-малко 27 от тях са в сериозно положение. Говорител на израелската войска удостовери, че под „ Ал Шифа “ са открити тунели.

В изявление за американската телевизия Си Би Ес министър председателят Бенямин Нетаняху сподели, че Израел не е съумял да сведе до най-малко цивилните жертви в Газа и за следващ път съобщи, че задачата на военната акция е да унищожи Хамас.

„ Първо, имаме съответни доказателства, че там е имало командири и терористи. Както и хора, които им оказват помощ. С влизането на нашите сили, те са избягали. Затова не е имало престрелки. Ние влязохме с екипи и лекари, които приказват арабски, с кувьози. Хамас използваше пациентите в тази болница като жив щит, и на равнище минус две открихме команден и надзорен център, информационна инфраструктура, съоръжение “, сподели министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР