Израелски военни инженери започнаха с разрушаването на тунели на Хамас

...
Израелски военни инженери започнаха с разрушаването на тунели на Хамас
Коментари Харесай

Унищожават с роботи тунелите на Хамас заедно с бойците в тях и взривните капани

Израелски военни инженери започнаха с разрушаването на тунели на " Хамас " в елементи от линията Газа, които са минали под контрола на армията вследствие на сухопътната интервенция. За унищожаването на тунелите се употребяват разнообразни типове роботи и експлозиви, заяви " TVP World ".

ЦАХАЛ унищожават тунелите, дружно с укриващите се в тях бойци на " Хамас " и взривните клопки, сложени в подземните скривалища.

Досега са унищожени към 100 тунела, без да се включват тези, които са били бомбардирани при израелските въздушни удари.

Високопоставен израелски офицер съобщи, че армията унищожава входовете на подземните коридори и маршрутите, водещи по-нататък, трансформирайки тунелите в " зони на гибелта ".

Генерал Яир Голан, някогашен заместник-командир на израелските отбранителни сили, разказва тунелите на " Хамас " като място, в което израелските войски не би трябвало да влизат при никакви условия. По думите му, задачата е да се открият входовете на тунелите и да се блокират или да се пусне димна завеса подземен, с цел да се принуди врагът да излезе или да нанесе вреди.

" Днес израелската войска разполага с всички благоприятни условия за дейно справяне с тунелите. Тя разполага с всички нужни познания и запаси. Ако " Хамас " остане в тунелите, те ще се трансфорат в гибелен капан ", съобщи генералът.

ЦАХАЛ разговорно назовават тунелите, издигнати от " Хамас " през последните 15 години, " метрото на Газа ". Те образуват голям лабиринт, в който се съхраняват ракети, оръжия и муниции, а също по този начин дават опция на бойците да се придвижват неусетно. Израелските военни настояват също, че в тях се намират значими командни и контролни центрове на " Хамас ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР