Израелски военен съд даде ход на дело срещу 17-годишна палестинка,

...
Израелски военен съд даде ход на дело срещу 17-годишна палестинка,
Коментари Харесай

Започва процес срещу палестинско момиче, което нападна израелски войници

Израелски боен съд даде ход на дело против 17-годишна палестинка, която в края на предходната година удари пестник на израелски боец. Ако бъде приета за отговорна, тя може да получи до 2 години затвор. Престъпник и подбудител в очите на израелската страна и героиня в очите на палестинците - вижте историята на Ахед Тамими.


С високо вдигната глава и усмивка, 17-годишната Ахед влезе в правосъдната зала, с цел да чуе обвиняванията. Срещу нея стартира дело по 12 точки, измежду които нахлуване и провокиране на боен.

Причината са фрагменти от декември 2017 година. Пред дома си на Западния бряг, момичето се конфронтира с двама военни. Рита и удря пестник на единия и заплашва да нападне другия. Кадрите са снимани от майка ѝ и се излъчват онлайн в интернет.

Според израелските закони, дейностите ѝ са незаконно действие и четири дни по-късно Ахед е задържана. Твърди, че в деня на случая е работила в положение на афект, тъй като по братовчед ѝ е стреляно с гумени патрони.

Случаят провокира полярни реакции. За палестинците тя е знак на съпротивата против израелската окупация. Определят я като безстрашна и разлепят плакати с нейни фотоси. Турският президент Ердоган ѝ присъди премия за " кураж ".

Според Израел тя от години е подстрекавана от фамилията си да влиза в борби с военни. Определят я като нападателна персона, която търси медиен звук. Първата ѝ сходна демонстрация е на 11 години - тогава е снимана да насочва закани към боец, две години по-късно във видео се вижда по какъв начин удря и хапе различен еднообразен.

Делото против 17-годишната палестинка е деликатно следено от интернационалната общественост. " Амнести интернешънъл " подлага на критика израелската страна за прекомерно строгото отношение към малолетните палестинци, попаднали в ареста. Смята се, че те са минимум 1400. По време на днешното съвещание, публицистите и задграничните наблюдаващи бяха изведени от залата, а делото ще се гледа другия месец при закрити врата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР