Израелски въздушен удар е нанесъл щети по международното летище в

...
Израелски въздушен удар е нанесъл щети по международното летище в
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар извади от строя международното летище в Алепо

Израелски въздушен удар е нанесъл вреди по интернационалното летище в Алепо рано тази заран и го е извадил от строя, оповестиха сирийски държавни медии, представени от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Позовавайки се на боен източник, държавната осведомителна организация САНА заяви, че Израел " е направил въздушна офанзива от посока Средиземно море, западно от Латакия, ориентирана към интернационалното летище в Алепо ".

САНА съобщи, че ударът е " предизвикал материални вреди " и е развалил пистата на летището.

Засега няма данни за жертви и ранени. Няма и коментар от страна на израелски публични лица.

Report in Syria: Israel attacked Aleppo airport
According to a report by Syrian TV, the target of the attack was inside the airport. Loud explosions were heard in the area
— יוני בן מנחם yoni ben menachem (@yonibmen)

През последните години Израел е нанасял стотици удари по цели в следените от държавното управление елементи на Сирия, в това число набези против летищата в Дамаск и Алепо, само че рядко признава или разисква интервенциите.

Израел обаче признава, че нанася удари по бази на свързани с Иран бойни групировки, като ливанската " Хизбула ", която е изпратила хиляди бойци в поддръжка на силите на президента Асад.

Алепо, който претърпя обилни опустошения по време на гражданската война в Сирия, още веднъж беше мощно обиден от смъртоносното земетресение с магнитуд 7,8, което разклати Турция и Сирия предишния месец. Оттогава редица страни изпращат колета с помощи на летището в града.

На 19 февруари израелски въздушни удари засегнаха жилищни региони в сирийската столица Дамаск, при което починаха минимум петима души, а 15 бяха ранени, оповестиха сирийски държавни медии.

На 2 януари сирийската войска заяви, че израелски военни са изстреляли ракети към интернационалното летище в столицата Дамаск, като са го извадили от строя и са умъртвили двама бойци. Това нахлуване бе осъществено на фона на израелските опасения, че летището в Дамаск се употребява за вкарване на иранско оръжие в страната, освен за силите на Асад, само че и за ливанската шиитска формация " Хизбула ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР