Израелски танкове, които щурмуваха главния град в южната част на

...
Израелски танкове, които щурмуваха главния град в южната част на
Коментари Харесай

БЛИЗКИЯТ ИЗТОК: Израелски танкове отцепиха две болници при щурмуването на Хан Юнис в Газа

Израелски танкове, които щурмуваха основния град в южната част на Газа, доближиха портите на две лечебни заведения в понеделник, отрязвайки жителите от здравни грижи, след като най-кървавите борби за новата година раздраха региони, приютили стотици хиляди разселени.
Жителите настояват, че бомбардировките от въздуха, сушата и морето са били най-интензивните в южната част на Газа от началото на войната през октомври, откакто израелските танкове нахлуха през Хан Юнис от изток към западните региони покрай средиземноморския бряг.
Видеоизображения, снимани отдалеко, демонстрираха разпръснати цивилни, които се скитат из нереален град, препълнен с палатки с изоставено пране, развяващо се на въжета, на фона на продължаваща пукотевица и кълбета пушек, издигащи се към небето.
Израел стартира атака предходната седмица, с цел да залови Хан Юнис, за който в този момент твърди, че е основният щаб на бойците на Хамас, виновни за офанзивите на 7 октомври против Южен Израел, при които починаха 1200 души, съгласно израелски данни.
По-голямата част от 2,3 милиона поданици на Газа в този момент са блокирани в два града, Дейр ал-Балах и Рафах, надлежно на север и на юг от Хан Юнис.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР