Израелски сили са нанесли превантивен удар по подземно съоръжение на

...
Израелски сили са нанесли превантивен удар по подземно съоръжение на
Коментари Харесай

Израел отправя ново предупреждение за Газа, докато се подготвя за следващите етапи на войната

Израелски сили са нанесли предпазен удар по подземно оборудване на " Хамас ", ситуирано под джамия в Западния бряг. Действията идват малко откакто министър председателят Бенямин Нетаняху свика кабинета си, с цел да разиска предстоящата сухопътна инвазия в линията Газа, а страната насочи ново предизвестие към хората там да бягат на юг.

В момента военните се готвят да засилят офанзивите си в северната част на анклава, като рано в неделя имаше известия за обстрели в южната част на Газа. Говорителят на израелските сили Даниел Хагари съобщи, че страната ще " задълбочи " и " усили " ударите си по Газа като подготовка за идващия стадий на войната.

" Ще задълбочим офанзивите си, с цел да сведем до най-малко заплахите за нашите сили в идващите стадии на войната. От през днешния ден ще увеличим офанзивите ", съобщи Хагари.

Палестински медии оповестяват, че минимум 11 души са починали при израелски удар в южния град Хан Юнис в линията и че Израел нанася удари по южния град Рафах. Твърденията обаче няма по какъв начин да бъдат без значение тествани към този миг.

Изминаха две седмици, откогато терористичната формация " Хамас " стартира нападението си против Израел, при което починаха над 1400 души - най-вече цивилни. Министерството на здравеопазването на Газа съобщи в събота, че при ответните израелски офанзиви живота си за изгубили минимум 4385 палестинци, а над 1 млн. от популацията на линията е разселено.

В момента Израел е събрал танкове и войски наоколо до оградената граница към Газа за планувана сухопътна инвазия, целяща ликвидирането на терористите от " Хамас ".

" Ще влезем в линията Газа... с цел да унищожим оперативните служащи на Хамас и инфраструктурата на Хамас. Ще си спомняме случилото се и тези, които починаха в събота преди две седмици ", съобщи началникът на щаба генерал-лейтенант Херци Халеви.

Късно в събота Съединени американски щати обявиха, че ще изпратят още системи за противовъздушна защита в Близкия изток, в това число спомагателни батальони на зенитно-ракетната система Patriot, както и ще издадат заповеди за " подготвеност за разполагане " на още войски в района.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР