Израелски полицейски екип се спуска през покрива на дома на

...
Израелски полицейски екип се спуска през покрива на дома на
Коментари Харесай

20 часа заложничка на терористи: Готвех за тях и им правех кафе, за да оцелея

Израелски полицейски екип се спуска през покрива на дома на семейство в дребния град Офаким. Преди него там са нахлули петима терористи на „ Хамас “, които вземат стара двойка за свои заложници. Рахел и брачният партньор ѝ Давид оцеляват по знамение.

Около 30 терористи влизат в Офаким, който се намира на километри от линия Газа, в събота сутринта и убиват повече от 50 негови поданици. След това няколко от тях се скриват в едноетажна къща в северната част на града и пленяват мъжа и дамата.

На фестивала в Израел са убити бармани, скрили се в хладилниците. Жените са изнасилвани, а по-късно убивани до мъртвите им другари

Синът на Рахел е служител на реда. 37-годишният Авитар Едри към момента не може да повярва на всичко ден след освобождението на родителите си.

„ Видях майка си с опряна в главата граната. Тероритът, който я държете, се усмихваше от самото начало. Сега тя е изтощена, само че здрава “, споделя мъжът пред немското издание „ Билд “.

Рахел е родена в Мароко, знае арабски от родителите си и съумява да комуникира с похитителите си.

Стотици километри тунели. Прашно, мрачно и мизерно. Метри над тях се изсипват ракетите на израелската войска

„ Те бяха петима – като ротвайлери, с калашници и гранати “, разяснява дамата пред локалния израелски канал „ Аруз 13 “ малко след освобождението в понеделник.

„ Попитах ги по какъв начин се споделят, на какъв брой години са. Дали не са изтощени и не желаят ли нещо за пиянство. Не спирах да се апелирам. През цялото време опираха в главата ми граната и автомат „ Калашников “ “, споделя дамата.

Тя им донася кафе и сладкиш, готви им и даже се грижи за раната в ръката на един от тях.

24-годишното момиче е убито на музикалния фестивал, атакуван от „ Хамас “

„ Казах му, че би трябвало да си инжектирам инсулин, пробвайки се да ги разсея “, споделя още Рахел. В опит да завоюва повече време, тя даже намира сили да се майтапи с похитителите си.

„ Знаех, че е въпрос на живот и гибел. Казвах им, че аз ще ги изучавам на иврид, а те ще ме учат на арабски “, споделя дамата. Тя се надява, че локалните служители на реда ще схванат какво се случва и ще дойдат с отряда за битка с тероризма.

Когато той идва, не нахлува в къщата, с цел да не сложи живота на заложниците под спомагателна заплаха. Полицаите се пробват да договарят, вместо да щурмуват къщата.

По време на договарянията сред заложници и служители на реда, Рахел придържа главата си, като по този начин намира метод да покаже – с пет разтворени пръста, че в къщата им има петима терористи.

В един миг един от тях излиза на открито, при което е убит, а различен е ранен. Но разрешаването на рецесията лишава доста време.

59% от децата отхвърлят да приказват

Полицаят Авитар Едри рисува подробна схема на къщата и екипът на SWAT, дружно със избавително куче, в последна сметка съумява да влезе през покрива и да убие останалите четирима терористи.

Домът Рахел и Давие е трансфорат в полесражение, на всички места има патрони и кръв. Освободителите, които идват в нея, пускат против терористите особено подготвено куче за избавяне на заложници.

Чинията с пиле, грах и ориз, която Рахел подготвя за хората от „ Хамас “, към момента е там.

Кадри: ABC news

Пред къщата ортодоксалният евреин Яков Фишер разяснява случилото се. „ Тяхното избавяне беше знамение! Само Бог може да помогне, а не техниката на армията “, споделя той на идиш пред " Билд ".

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Местните поданици съпоставят смелата Рахел с библейския облик на Яил от Книга на съдиите. На един от най-големите врагове на библейските израилтяни тя дава топло мляко с мед, с цел да го приспи. След това забива гвоздей в главата му с чук.

Давид Едри, който има сърдечно заболяване, пък се е хвърлил върху жена си, когато по нея била хвърлена граната в дребните часове на сутринта. Той и брачната половинка му разясняват пред репортерите, че са били решени да умрат дружно, хванати за ръце.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР