Израелската певица Ети Зах, по-известна под сценичния си псевдоним Ищар,

...
Израелската певица Ети Зах, по-известна под сценичния си псевдоним Ищар,
Коментари Харесай

Ищар: Защо лицемерите, които защитават Газа, не ѝ помогнаха последните 14 години

Израелската певица Ети Зах, по-известна под театралния си псевдоним Ищар, също е директен очевидец на ескалацията на насилието сред „ Хамас “ и Тел Авив.

„ Завърнах се от Париж преди три години по персонални аргументи. В тази обстановка първо ковид предходната година, а в този момент и това - не е доста елементарно. В града ми, популярност богу, е умерено, само че из цялостен Израел е злополучие. Близо 2000 ракети бяха изстреляни към Израел, а хората на юг от Тел Авив нямат никакъв живот “, описа изпълнителката.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Разбира се, като споделям това, приказвам за израелската част, само че сърцето ми се къса и за палестинците, които освен от началото на тази война нямат живот, а от цели 14 години, когато „ Хамас “ завладя тази част на света “, споделя Ищар.

„ Странно е да видя толкоз доста лицемери по целия свят, които споделят: „ В Израел ситуацията е бедствено, унищожават Газа “. Войната не е съчувствено нещо. При нея и двете стани губят. Тези хора запитвам: „ Къде бяхте през последните 14 години? Някой от вас сети ли се да помогне на децата? “. Те нямат ток. През по-голямата част от годината имат ток по пет часа дневно. Нямат вода. Нямат учебни заведения, нямат заведения за хранене, нямат и парк, в който да играят. Страшно е и в същото време водачите имат вили, мезонети, климатизация, най-нови технологии. Никой не се сети да го покаже, да излезе по улиците да види какво не е наред, какво се случва с децата на Палестина и Газа. Израел им даде ваксини, даде им ток, до момента в който страните от целия свят дават пари на „ Хамас “, които вместо да строят учебни заведения и паркове, те строят тунели под учебни заведения и лечебни заведения, а в тях е цялостно с бомби и ракети “, разяснява певицата.

Снимка: btvnovinite.bg Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР