Израелската авиация пусна няколко бомби в ивицата Газа. Според източници

...
Израелската авиация пусна няколко бомби в ивицата Газа. Според източници
Коментари Харесай

Израелската авиация извърши бомбардировки над Газа

Израелската авиация пусна няколко бомби в линията Газа. Според източници от сферата на сигурността задачата е била подготвителен лагер на групировката " Ислямски джихад " в Централна Газа, заяви Асошиейтед прес.

Няма данни за потърпевши. В региона на град Дейр ал Балах в линията е бил забелязан дим. Израелската войска съобщи, че детонациите там са свързани с нейната активност, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден от Газа бяха изстреляни над 25 минометни снаряда по селища в южните израелски региони и Израел заплаши, че ще отвърне на обстрела. Изглежда това е най-големият индивидуален случай на брой изстреляни снаряди, откогато през 2014 година Израел и групировката Хамас водиха война между тях. Един от снарядите е паднал покрай детска градина, само че малко преди тя да отвори.

През последните седмици ситуацията в региона на границата сред Израел и Газа беше напрегната. Палестинците проведоха там всеобщи митинги с искане да се анулира израелско-египетската обсада на Газа, наложена, откакто през 2007 година в линията на власт пристигна Хамас.

Палестински деятели отплаваха от Газа с риболовен корабчета като акт на непокорство против израелско-египетската морска обсада. На двете корабчета има общо 20 души.

Управляващата в Газа формация Хамас съобщи, че този акт е алегоричен. Малко е евентуално обаче Израел да допусне плавателните съдове да преминат границата от 6 морски благи, която е наложил за водите на Газа.

Сред хората на борда на корабчетата има пациенти със здравословни проблеми и студенти, които не могат да излязат от линията през гранични пунктове по суша.

С експедицията на плавателните съдове се означават и осем години, откогато израелските командоси щурмуваха плаваща към Газа филантропична флотилия, убиха девет пропалестински настроени турци и провокираха интернационално отвращение поради блокадата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР