Израелската армия разпространи записи от охранителна камера, който показва, че

...
Израелската армия разпространи записи от охранителна камера, който показва, че
Коментари Харесай

Израелската армия публикува кадри на „заложници в болница в Газа“

Израелската войска популяризира записи от охранителна камера, който демонстрира, че заложници са отведени в болничното заведение Ал-Шифа в Газа, откакто са били отвлечени при офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври.

В един от клиповете човек е докаран на количка от няколко лица, минимум четирима от които въоръжени, до момента в който в различен от записите човек оказва опозиция, до момента в който е принудително влачен в постройка, наподобяваща болница.

„ Тук можете да видите по какъв начин Хамас взема пленник и води в болничното заведение “, сподели военният представител Даниел Хагари на брифинг, добавяйки, че заложници са мъже от Непал и Тайланд.

„ Все още не сме разкрили двамата заложници “, добави той. " Не знаем къде са. "

Кадрите наподобява са с дата на 7 октомври 2023 година, денят, в който бойци на Хамас нахлуха в Южен Израел, убивайки към 1200 души, най-вече цивилни, и отвличайки към 240 други, съгласно израелските управляващи.

„ Тези констатации потвърждават, че терористичната организация Хамас е употребила болничния комплекс Шифа в деня на клането като терористична инфраструктура “, се споделя в изказване на военните и разследващите службин на Израел.

От 7 октомври насам Израел удря Газа безмилостно по въздух, сушата и морето, като публични лица в територията, ръководена от Хамас, считат, че минимум 13 000 палестинци са били убити.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР