Израелската армия обяви тази сутрин, че нейната пехота е извършила

...
Израелската армия обяви тази сутрин, че нейната пехота е извършила
Коментари Харесай

Поредно сухопътно навлизане на израелската армия в Ивицата Газа

Израелската войска разгласи тази заран, че нейната пехота е направила " целенасочена офанзива в централния бранш на линията Газа ", подкрепена от " изтребители и дронове " и ориентирана към цели на Хамас, съобщи Франс прес.

След това бойците напуснаха палестинската територия, без да оповестят за ранени, се споделя в прессъобщение на армията. В допълнение армията уточни, че е бомбардирала обекти на " Хамас “ " в цялата Ивица Газа ".
Успоредно с тази сухопътна интервенция, цели, " свързани с терористичната организация " Хамас ", са били бомбардирани в центъра на територията " и в цялата Ивица Газа ", съгласно прессъобщението.

Ракетни площадки и командни центрове на " Хамас “ бяха унищожени, а членове на палестинското ислямистко придвижване бяха обезвредени, съгласно прессъобщението.

След офанзивите от 7 октомври, осъществени от " Хамас “ в еврейската страна, израелската войска обстрелва палестинската територия, където постоянно прави нахлувания преди евентуална сухопътна атака, обещавана неведнъж от политически водачи и военни.

В нощта на сряда против четвъртък армията разгласи, че е направила целенасочена офанзива с танкове в северната част на Ивицата Газа.

Войната беше провокирана от офанзиви на " Хамас “ на израелска територия, невиждани по своя мащаб и принуждение, лишили живота на повече от 1400 души, множеството цивилни, съгласно Израел. Около 220 души са държани заложници, откакто са били принудително отведени в Ивицата Газа, където " Хамас “ е на власт от 2007 година

Министерството на здравеопазването на " Хамас “ разгласи, че бомбардировките, подхванати като възмездие, са умъртвили повече от 7000 души, по-голямата част от които са цивилни, в това число повече от 2900 деца, отбелязва Франс прес.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР