Израелската армия обяви днес, че жените, служещи в бойните й

...
Израелската армия обяви днес, че жените, служещи в бойните й
Коментари Харесай

Рекорден брой жени служат в бойните части на израелската армия

Израелската войска разгласи през днешния ден, че дамите, служещи в бойните й елементи, са достигнали рекорден брой тази година, съобщи Франс прес. През 2017 година, 2700 дами са постъпили на военна работа в бойните елементи, сподели пред публицисти израелски офицер, като се базира на данните, оповестени след набора от ноември.

 © фотография: АРХИВ
Март и ноември са двата съществени месеца за набиране на постоянни военнослужещи в израелската войска. Задължителната военна работа за мъжете е две години и осем месеца, а за дамите - две години. Повечето дами служат в смесени елементи. Офицерът акцентира, че в граничните войски делът на дамите се е нараснал от 15 на 35 % за последните 3-4 години.

За набирането на ултраортодоксални евреи във въоръжените сили, офицерът сподели, че поставената от държавното управление цел е била 3200 ултраортодоксални евреи да постъпят на военна работа не е реализирана, защото са приели да служат 2850. Въпросът дали ултраортодоксалните евреи да служат в армията от дълго време е мотив за полемики в Израел и постоянно става причина за конфликти сред представители на тяхната общественост (около 10 на 100 от популацията на Израел) и полицията.

Върховният съд се произнесе през септември, че ултраортодоксалните евреи би трябвало да постъпват в армията за наложителна военна работа, както всички останали, само че използването на това решение бе отсрочено с една година, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР