Израелската армия не разполага с информация, потвърждаваща твърденията, че Хамас

...
Израелската армия не разполага с информация, потвърждаваща твърденията, че Хамас
Коментари Харесай

Израелската армия не потвърди информациите, че Хамас са обезглавявали бебета

Израелската войска не разполага с информация, потвърждаваща изказванията, че „ Хамас е обезглавявал бебета “, сподели представителят на израелската войска пред Анадолската организация (AA) през вчерашния ден, заяви Анадолската организация (АА), представена от Българска телеграфна агенция.

Твърди се, показва АА, че въоръженото крило на Хамас, бригадите Касам, е „ обезглавило доста израелски бебета " от израелска страна по време на нападението, подхванато от Газа в събота сутринта.

Когато АА се свърза с представителя на израелската войска по телефона и попита за обвиняванията, той сподели: „ Видяхме новините, само че нямаме детайлности или удостоверение за това “.

Ситуацията ескалира след изненадващото нахлуване в събота на палестинската формация Хамас от линията Газа против южните израелски градове. Израел отвърна с масирани въздушни удари в Газа и сложи анклава под цялостна обсада.

Повече от 1900 души са убити до момента, в това число минимум 900 палестинци и 1000 израелци, съгласно публични данни.

Израел също прекъсна доставките на вода и електричество за Газа, влошавайки така и така тежката филантропична обстановка в блокирания анклав.

Дом на близо 2,2 милиона души, линията Газа към този момент е под ограничаваща израелска блокада от 2007 година насам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР