Израелска туристка, заразена с коронавирус, изкарала 6 дни ски ваканция

...
Израелска туристка, заразена с коронавирус, изкарала 6 дни ски ваканция
Коментари Харесай

Занижен контрол! Израелка, заразена с коронавирус, мина 2 пъти безпрепятствено из летище Пловдив

Израелска туристка, инфектирана с ковид, изкарала 6 дни ски почивка в България. Тя пристигнала на Летище Пловдив с под наем полет от Тел Авив на 4 март, а и на 9 март отлетяла назад, без никой да разбере, че е болна, написа пловдивската медия " Марица ". За тревожния случай, който досега бе крит, се схваща едвам откакто тамошни лекари открили болестта и уведомили нашите здравни управляващи. 

Всъщност, и различен жител на Израел е щъкал из българските зимни курорти, става известно от известие на Министерство на външните работи. Сега обаче ще стане дума за дамата, смоято стартира материалът.

От РЗИ - Пловдив потвърдиха за нея с уточнението, че въпросната дама потърсила лекарска помощ едвам, откакто се прибрала в Израел. По време на престоя си в България не е показала признаци, не е потърсила доктор и по тази причина никой не схванал, че е болна и притежател на болестта. Нито един от тестваните пасажери от въпросния полет, в който била и тя, не е имал висока температура или кашлица - първите признаци за подозрение за Коронавирус -19.

Междувременно стана ясно, че Летище Пловдив стопира полетите до и от Израел. От Министерство на външните работи прецизират, че поради COVID-19 държавното управление на Израел е наложило ограничавания за всички влизащи на територията на страната. Съветът е българските жители, които се намират в Израел, да потърсят бързо връзка с обслужващата ги самолетна компания, с цел да ревизират актуалността на самолетните им билети за тръгване от страната. Съществува опция от прекратяване на всички интернационалните полети до Израел, което би направило невероятно връщането на сънародниците ни за непределен интервал от време.

Заради края на зимния под наем сезон в края на март се преустановяват и чартърните полети от и до Москва на Летище Пловдив. Във връзка с оповестеното изключително състояние в България заради COVID-19 в терминала на аеропорта ще бъдат допускани само пътуващи, без изпращачи и посрещачи. От управлението прецизират, че ограниченията са за да се обезпечи най-висока степен на сигурност на пасажерите.

За всички въпроси, свързани с анулирани полети, пасажерите могат да се осведомят, като се свържат със съответната самолетна компания.

За въпроси, касаещи степента на риск от COVID-19 в обособените страни, пасажерите могат да се осведомят от уеб страницата на Министерство на външните работи.

Заб: Снимката е илюстративна

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР