Израелска атака в окупирания Западен бряг уби 2-ма палестинци, твърдят здравни служители

...
Израелските сили застреляха и убиха двама палестинци, включително 16-годишен, при
Коментари Харесай

Израелските сили застреляха и убиха двама палестинци, включително 16-годишен, при нападение в окупирания Западен бряг във вторник, палестински здравни служители казаха

От Асошиейтед прес, 15 август 2023 г., 1:26 ч.

ТЕЛ АВИВ, Израел – израелските сили застреляха и уби двама палестинци, включително 16-годишен, при нападение в окупирания Западен бряг във вторник, казаха палестински здравни служители.

Израел извършва близо -еженощни нападения на Западния бряг от миналата година в отговор на вълна от палестински атаки, което подхрани напрежението в региона и увеличи броя на жертвите. Насилието идва на фона на скок в атаките срещу палестинци от радикални еврейски заселници, продължаващо разширяване на селищата и тъй като Израел се ръководи от правителство, съставено от поддръжници на ултранационалистически заселници.

Палестинецът Министерството на здравеопазването идентифицира убитите като Кусай ал-Уаладжи, 16, и Мохамед Нуджум, 25, добавяйки, че нападението е извършено в района на Йерихон, където през последните 16 месеца се водят тежки боеве. Израелската армия няма незабавен коментар.

Израелско-палестинското насилие на Западния бряг нарасна до нива, невиждани от близо две десетилетия, като повече от 170 палестинци са убити от израелски огън от началото на 2023 г. според данни на Асошиейтед прес.

Израел казва, че повечето от убитите са били бойци, но хвърлящите камъни младежи, протестиращи срещу нападенията, и други, които не са участвали в конфронтациите, са също са били убити.

Поне 27 души са били убити при палестински атаки срещу израелци през това време.

Израел казва, че нападенията са от съществено значение за разбиването на бойни мрежи и осуетяването на бъдещи атаки. Палестинците виждат насилието като естествен отговор на 56 години окупация, включително засилено изграждане на селища от правителството на Израел и засилено насилие от еврейски заселници.

Израел превзе Западен бряг във войната в Близкия изток от 1967 г., заедно с Ивицата Газа и Източен Йерусалим. Палестинците търсят тези територии за своята надеждна независима държава.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР