Израел започна операция на специалните сили, при която бяха освободени

...
Израел започна операция на специалните сили, при която бяха освободени
Коментари Харесай

Израел освободи двама заложници, държани в Рафах

Израел стартира интервенция на специфичните сили, при която бяха освободени двама израелски заложници в Рафах на фона на въздушни удари рано на 12 февруари, при които съгласно локални здравни чиновници са починали 37 души и десетки са били ранени в южния град на Газа.


При взаимна интервенция на ЦАХАЛ, израелската вътрешна работа за сигурност " Шин Бет " и специфичното полицейско поделение в Рафах бяха освободени 60-годишният Фернандо Симон Марман и 70-годишният Луис Харе, оповестиха израелските военни.

Двамата мъже, които бяха отвлечени от Хамас от кибуца Нир Ицхак на 7 октомври, са в положително положение и са откарани в медицинския комплекс Тел Хашомер, оповестиха военните.

" Това беше доста комплицирана интервенция ", съобщи представителят на израелските военни подполковник Ричард Хехт. " Работихме дълго време по тази интервенция. Изчаквахме подобаващите условия ".

Заложниците са били държани на втория етаж на постройка, която е била пробита с взривно устройство по време на рейда, при който е имало тежка престрелка с близките здания, сподели Хехт.

В същото време е бил осъществен въздушен удар, с цел да могат силите да бъдат изведени безвредно, сподели той.

Въздушните удари провокираха повсеместна суматоха в Рафах, защото доста хора са спели, когато ударите са почнали, споделиха поданици с медиите.

Според жителите в ударите са взели участие израелски самолети, танкове и кораби, като са били наранени две джамии и няколко къщи.

Израелските военни обявиха, че са направили " серия от удари " в южната част на Газа, които към този момент са " завършили ", без да дават повече детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР