Израел ще засили ударите в Газа, за да увеличи напрежението

...
Израел ще засили ударите в Газа, за да увеличи напрежението
Коментари Харесай

Израел ще засили ударите по Газа, съобщи армейски говорител

Израел ще ускори ударите в Газа, с цел да усили напрежението върху " Хамас ", заяви на конференция представител на израелската войска, представен от организациите.

" Трябва да влезем в идната фаза на войната при допустимо най-хубавите условия, а не както който и да било ни споделя. От през днешния ден усилваме ударите и минимизираме опасността ", уточни адмирал Даниел Хагари.

Той направи изявлението си единствено часове откакто в Газа влезе първата пратка с интернационална филантропична помощ от началото на войната, отбелязва Франс прес. Тя доближи палеситнския анклав през Египет.

В Израел военното управление посети през днешния ден подразделения на фронтовата линия.

" Газа е гъсто обитаема, врагът приготвя много неща там - само че и ние приготвяме за него ", сподели пред военнослужещи при аудиенция в пехотна бригада началникът на израелския общоприет щаб генерал-лейтенант Херци Халеви.

След офанзивите на " Хамас " на 7 октомври против Израел, лишили живота на 1400 души, Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел. Според ръководените от " Хамас " управляващи в линията, 4385 души са починали от палестинска страна.

Израел струпа и десетки хиляди бойци и стотици танкове по границата с Газа за предстояща от мнозина сухопътна интервенция в линията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР