Служебният кабинет реши на днешното си заседание да предложи на

...
Служебният кабинет реши на днешното си заседание да предложи на
Коментари Харесай

Кабинетът предлага за орден председателя на българския културен център в Босилеград

Служебният кабинет реши на днешното си съвещание да предложи на президента Румен Радев да издаде декрет за награждаване на ръководителя на Културно-информационен център (КИЦ) на българското национално малцинство " Босилеград " в Сърбия Иван Николов с медал " Стара планина " без лента, първа степен, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС). Правителството на Димитър Главчев смята, че Николов би трябвало да бъде отличен за извънредно огромни заслуги към страната ни, свързани с поредното и непоколебимо отстояване на правата, националната еднаквост и достолепието на българите в Сърбия.

От Министерски съвет означават, че Иван Николов е дълготраен деен представител на българското национално малцинство в Сърбия. Той има водеща роля в основаването през 1990 година на Демократичния съюз на българите в Югославия, като е бил негов секретар и представител. През 1997 година Създава КИЦ " Босилеград ". От Министерския съвет показват още, че Николов е утвърден публичен, културен и политически активист, който работи безрезервно за решаването на проблемите на българите и има основни заслуги за запазването на българския дух и знаците на българщината в региона на Босилеград.

От държавното управление изясняват, че отличаването на Иван Николов ще бъде израз на благодарност за дългогодишния му труд и ще покаже поредната ангажираност на България и институциите в страната ни към българското национално малцинство в Сърбия.
 Любен Григоров от българския културен център в Босилеград е арестуван за шпионаж
Любен Григоров от българския културен център в Босилеград е арестуван за шпионаж

Претърсени са къщата и работното му място, следва Министерство на външните работи да изиска публична информация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР