Израел ще освободи днес 39 палестински затворници - 24 жени

...
Израел ще освободи днес 39 палестински затворници - 24 жени
Коментари Харесай

Израел освобождава 39 палестинци. Хамас пуска 13 заложници

Израел ще освободи през днешния ден 39 палестински пандизчии - 24 дами и 15 младежи - в подмяна на 13 заложници, държани в плен от " Хамас " в линията Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на палестински представител. 

Затворниците, които са от окупирания Западен бряг или Йерусалим, ще бъдат предадени на Международния комитет на Червения кръст в израелския затвор " Офер " към 16 часа локално време, сподели Кадура Фарес, палестински комисар, отговарящ за пандизчиите. 

Това ще стане по едно и също време с предаването на границата сред Газа и Египет на 13 дами и деца, които са част от към 240-те души, отвлечени от " Хамас " при смъртоносната офанзива на 7 октомври в Южен Израел. 

" След като Червеният кръст посрещне (палестинските) пандизчии, тези от Йерусалим ще отпътуват за града си, а тези от Западния бряг ще бъда изпратени в постройката на общината в град Бетуния, където ще ги чакат техни близки ", сподели Фарес пред Ройтерс.

Освобождаването на пандизчиите е част от временното примирие между Израел и " Хамас ", което стартира в 7 часа тази заран. Въпреки че не се оповестява за бомбардировки, артилерийски удари или набези с ракети, прекъсването на бойните дейности наподобява несигурно, като и двете страни бяха упрекнати в нарушение на съглашението. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР