Израел продължи безмилостното си бомбардиране на обсадената Ивица Газа на

...
Израел продължи безмилостното си бомбардиране на обсадената Ивица Газа на
Коментари Харесай

Снимки: Интензивни израелски въздушни удари удариха Газа на фона на нарастващи признаци за примирие

Израел продължи безмилостното си бомбардиране на обсадената Ивица Газа на фона на възходящи признаци, че диалозите за помирение сред Израел и Хамас напредват.

В Хан Юнис, град в южната част на Газа, където стотици хиляди поданици на север са избягали, с цел да избягат от израелските бомбардировки, съседи споделиха във вторник, че нощно нахлуване против апартамент е умъртвило седем души, най-вече деца.

>

В Джабалия в северната Ивица Газа и в Рафах на юг вторник сутринта донесе трагично познати подиуми на възрастни и деца, ранени при бомбардировки, незабавно откарани в препълнени лечебни заведения.

Пресслужбата на държавното управление на Хамас заяви, че е имало спиране на връзките в град Газа и северната част на Ивицата Газа, откакто израелски удар удари телекомуникационни кули.

Израел бомбардира Газа от 7 октомври, откакто бойци на Хамас направиха офанзиви този ден против Южен Израел, убивайки 1200 души и пленявайки към 240, съгласно израелски публични лица.

Повече от 14 000 души са били убити при израелското въздушно и наземно нахлуване против Газа, в това число 5600 деца, съгласно палестински публични лица.

Лидерът на Хамас сподели, че примирието с Израел е покрай завършване, а израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че се надява скоро да получи положителни вести за пленниците в Газа. Изявленията бяха най-оптимистичните сигнали до момента за договорка за прекъсване на войната в Газа и освобождение на пандизчии.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели пред кореспонденти, че съглашението за освобождение на някои от хората, арестувани от Хамас, е близо. „ Моят екип е в района, пътувайки сред столиците. Сега сме доста близо, доста покрай това да върнем някои от тези заложници вкъщи доста скоро “, сподели той.

Джабалия в северната част на Ивицата Газа и Хан Юнис и Рафах на юг бяха измежду регионите, наранени от въздушни удари на 21 ноември 2023 година [Александър Ермоченко/Ройтерс]
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР