Израел премахна изискването за носене на маски на закрито, което

...
Израел премахна изискването за носене на маски на закрито, което
Коментари Харесай

Израел премахна маските на закрито

Израел отстрани условието за носене на маски на закрито, което беше в действие в продължение на близо година, на фона на продължаващия спад на броя на новите случаи на заразяване с ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Изискването престана да важи нощес. Носенето на маски остава наложително в лечебни заведения, домове за възрастни хора и на интернационалните полети.

Броят на новите случаи на заразяване с COVID-19 в Израел спадна до към 200 дневно. За съпоставяне, през януари имаше на ден по над 1200 случая на заразяване.

От началото на пандемията преди две години Израел записва над 4 милиона случая на заразяване с ковид и минимум 10 658 смъртни случая, като над една пета от тях са регистрирани след януари, заяви израелското здравно министерство. Над 72% от 9,4-милионното население на страната са имунизирани с най-малко една доза от имунизацията на Pfizer-BioNTech и съвсем половината са имунизирани с три дози.

Израел затвори границите си през ноември след появяването на новия вид Омикрон на ковид, само че след това още веднъж ги отвори за задгранични гости и отстрани съвсем всички антиковидни ограничавания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР