Израел отмени квотата за брой пътници, пристигащи от чужбина през

...
Израел отмени квотата за брой пътници, пристигащи от чужбина през
Коментари Харесай

Израел свали ограничението за броя пътници от чужбина през летище „Бен Гурион“

Израел анулира квотата за брой пасажери, идващи от чужбина през интернационалното му летище, която бе въведена по-рано тази година по отношение на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

От през днешния ден безграничен брой хора ще могат да влизат в Израел с полети до летище " Бен Гурион " в Тел Авив. Освен това няма да бъде измервана телесната температура на пасажерите на влизане в терминала и преди да се качат на борда на аероплан, подготвен за политане.

Единственият граничен пункт с Египет - при Таба на Синайския полуостров, близо курорта Ейлат на Червено море, също ще бъде отворен за пръв път от една година, заяви министърката на туризма Орит Фаркаш-Хакоен.

Разхлабването рестриктивните мерки за пътешестване идва след решение на израелския Върховен съд от сряда, съгласно което ограниченията " нарушават съществени конституционни права за влизане и излизане от Израел и други права, залегнали в основата на демократичната конструкция на метода ни на живот ". Ако не е късно да се снабдят със самолетни билети, израелците, живеещи или останали блокирани в чужбина, най-малко теоретично биха могли да гласоподават на парламентарните избори във вторник, отбелязва ДПА.

Правителството на премиера Бенямин Нетаняху наложи рестриктивните мерки, в това число дневна квота от най-много 3000 души, идващи в страната, в опит да попречи Израел да бъде доближат от новите разновидности на ковид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР