Израел осъди днес избирането на твърдолинейния съдия Ебрахим Раиси за

...
Израел осъди днес избирането на твърдолинейния съдия Ебрахим Раиси за
Коментари Харесай

Израел предупреди за опасности след избора на Раиси за президент на Иран

Израел осъди през днешния ден избирането на твърдолинейния арбитър Ебрахим Раиси за президент на Иран, заявявайки, че неговото ръководство ще бъде " режим на брутални палачи ", с който международните сили не би трябвало да водят договаряния за нова нуклеарна договорка, съобщи Ройтерс.

Раиси, който е под наказания от Съединени американски щати за злоупотреби с човешките права, в събота предстоящо си обезпечи победа на президентските избори след конкуренция, белязана от незаинтересованост на гласоподавателите поради икономическите усложнения и политическите ограничавания, напомня организацията.

Израелският министър председател Нафтали Бенет, който привиква първото съвещание на кабинета след встъпването си в служба предходната седмица, сподели, че Раиси е пристигнал на власт с помощта на поддръжката на иранския висш водач аятолах Али Хаменей, а не вследствие на свободно и всенародно гласоподаване. Правителственото съвещание в Израел бе излъчено по малкия екран.

" Избирането на Раиси е, бих споделил, последният късмет международните сили да се разсънят, преди още веднъж да се върнат към нуклеарното съглашение и да схванат с кого си имат работа ", сподели Бенет в изказване, което прочете първо на иврит, а по-късно и на британски.

" Никога не би трябвало да се позволява режим на брутални палачи да има оръжия за всеобщо заличаване ", сподели той. " Позицията на Израел по този въпрос няма да се промени ", акцентира Бенет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР