Израел осъди, а палестинците приветстваха гласуване, с което Общото събрание

...
Израел осъди, а палестинците приветстваха гласуване, с което Общото събрание
Коментари Харесай

Нетаняху осъди решение на ООН за израелската окупация на палестинските територии

Израел осъди, а палестинците приветстваха гласоподаване, с което Общото заседание на Организация на обединените нации изиска от Международния съд на Организация на обединените нации да даде мнение по отношение на юридическите последствия от израелската окупация на палестинските територии, съобщи Ройтерс. 
Вотът на Организация на обединените нации съставлява предизвикателство пред израелския министър председател Бенямин Нетаняху, откакто по-рано тази седмица той публично оглави новото държавно управление. Сред целите, които кабинетът разгласи, е и разширението на заселничеството. В ръководещата коалиция влизат и партии, които желаят да анексират територии от Западния бряг.

" Еврейският народ не е окупатор на личната си земя, нито пък окупира нашата безконечна столица Йерусалим. Никоя резолюция на Организация на обединените нации не може да изкриви тази историческа истина ", съобщи Нетаняху във видеообръщение, като добави, че Израел няма да се обвърже с решението на международната организация. 
Освен Газа и Източен Йерусалим, стремежът на палестинците за основаване страна включва и окупирания Западен бряг. Повечето страни смятат, че израелските селища там са противозаконни, а Израел оспорва позицията им, като се базира на исторически и древен връзки с територията.
Международният съд на Организация на обединените нации е най-висшето съдилище на международната организация и се занимава със разногласия сред страни. Неговите решения са наложителни, макар че съдът няма пълномощия да ги извършва.

Общото заседание на Организация на обединените нации изиска консултативното му мнение по отношение на правните последствия от " окупацията, заселването и анексирането, осъществявано от Израел, в това число и от ограниченията, ориентирани към смяна на демографския състав, характера и статута на свещения град Йерусалим ".
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
01 Яну 20231001 Яну 20232101 Яну 20235931 Дек 202215031 Дек 202272531 Дек 20222709КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022152024 Дек 2022276429 Дек 202296828 Дек 2022530
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР