Израел обяви план, според който ваксинираните срещу COVID-19 ще имат

...
Израел обяви план, според който ваксинираните срещу COVID-19 ще имат
Коментари Харесай

Израел ще раздава зелени значки на ваксинираните

Израел разгласи проект, съгласно който имунизираните против COVID-19 ще имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и заведения за хранене, съобщи AP. Планът бе оповестен на конференция нощес от премиера Бенямин Нетаняху, който сподели още, че имунизираните лица ще получават " зелени значки " няколко дни по-късно. " Зелената значка значи последователно отваряне на страната ", добави той.

От през днешния ден за стеснен брой гости в Израел са отворени дребните магазини, моловете, залите за фитнес и други публични услуги, а някои възпитаници от междинните учебни заведения минават на присъствено образование. Нетаняху сподели, че управляващите не могат да прекратят достъпа на неимунизирани поданици до места като лечебни заведения, аптеки и супермаркети, само че други услуги ще бъдат налични единствено за тези, които са получили две дози от имунизацията. Например основното интернационално летище в Израел към момента е затворено за съвсем всички полети поради опасението, че от чужбина ще бъдат импортирани новите варианти на вируса.

Рискът от заболяване от COVID-19 е понижен с 95,8 на 100 у хората в Израел, получили две дози от имунизацията, съобщи през вчерашния ден здравното министерство. Правителството се зарича, че няма да има четвърти локдаун, само че лекар Нахман Аш, отговарящ за отговора против пандемията, сподели за военното радио, че ново затваряне е допустимо, тъй като " половината от популацията към момента няма имунитет ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР