Израел не допуска влизането на 2000 дози ваксина срещу коронавирус,

...
Израел не допуска влизането на 2000 дози ваксина срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Израел не допуска доставка на руски ваксини в Газа

Израел не позволява влизането на 2000 дози ваксина против ковид, изпратени от здравното министерство до линията Газа, съобщи палестинският министър на опазването на здравето Май Алкаила, представена от в. " Сабах ". По думите ѝ, министерството е изпратило 2000 дози съветска ваксина " Спутник V " в линията Газа, само че израелските сили са забранили влизането им.

Министърът добави, че имунизацията е предопределена за медицински личен състав в Газа, работещ в отделения за интензивно лекуване, предопределени за пациенти с COVID-19, както и за работещите в незабавни отделения. Алкаила акцентира, че министерството към момента работи с интернационалните организации, с цел да окаже напън върху Израел да позволи влизането на имунизациите в Газа допустимо най-скоро.

В отговор Израел съобщи, че няма процедура за приложимост на съветски ваксини и не може да разреши тяхното прекосяване през страната, с цел да се ползват върху хора, оповестиха източници от Организация на обединените нации, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР