Израел нанесе в събота въздушни удари по обект, използван от

...
Израел нанесе в събота въздушни удари по обект, използван от
Коментари Харесай

Израел удари Газа за втори път в рамките на два дни

Израел нанесе в събота въздушни удари по обект, употребен от екстремисти в Газа, заяви израелската войска.

Това са вторите въздушни удари за два дни, нанесени, откакто палестински бойци изпратиха запалителни балони в израелски аграрни земи, а палестински протестиращи хвърляха камъни и експлозиви по бойците на оградата, разделяща Газа от Израел, отбелязва Асошиейтед прес.

Не се оповестява за жертви при нанесените удари.

В събота израелските военни гръмнаха и раниха трима палестинци, които се бяха събрали на протест край оградата на границата сред Израел и анклава. Това е позната тактичност за палестинците в Газа, които стачкуват против 16-годишната обсада, наложена от Израел благодарение на Египет.

Израел твърди, че блокадата е нужна, с цел да се попречи на ръководещата войнствена формация Хамас да се въоръжи, напомня АП.

Това беше последният от поредицата свързани с принуждение митинги през миналата седмица, които покачиха заплахата от ескалация за първи път след късия спор през май предходната година сред Израел и палестинската въоръжена формация " Ислямски джихад ".

Протестът се състоя в под напрежение миг, тъкмо преди еврейския празник Сукот ( " Празник на шатрите " ) идната седмица. По време на Сукот се чака огромен брой евреи да посетят най-чувствителното свято място в Йерусалим, почитано от евреите като Храмовия рид, а от мюсюлманите - като Благородното светилище. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР