Израел нанесе удар по иранското консулство в Дамаск, съобщиха държавните

...
Израел нанесе удар по иранското консулство в Дамаск, съобщиха държавните
Коментари Харесай

Израел удари по посолството на Иран в Дамаск

Израел нанесе удар по иранското консулство в Дамаск, оповестиха държавните медии, а неправителствена организация заяви, че при невижданото нахлуване са били убити 8 души. (Видеото е архивно.)

" Израелските удари бяха ориентирани към постройка в квартал " Мазех " в Дамаск " - регион, в който се намират постройките на посолствата и постройката на Организация на обединените нации, заяви формалната сирийска осведомителна организация " Сана ".

Тя добави, че " системите за противовъздушна защита са атакували противников цели в покрайнините " на столицата.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че при нападението са починали осем души.



В Техеран иранските държавни медии потвърдиха, че израелски удар е унищожил пристройка на иранското посолство в Сирия.

Иранска осведомителна организация заяви, че " Хосейн Акбари, дипломат на Ислямска република Иран в Дамаск, и фамилията му не са потърпевши при израелската офанзива ".

Кореспондент на Агенция Франс Прес, намиращ се на мястото на събитието, удостовери, че пристройката към посолството е била изцяло разрушена от удара.

Източници на " Ройтерс " предават, че Мохамед Реза Захеди, водач на Корпуса на гвардейците на иранската гражданска война, е умрял при удара.

" Израелски ракети унищожиха пристройката към постройката на иранското посолство в Дамаск ", заяви неправителствената организация, основана във Англия, която разполага с необятна мрежа от източници в страната.

Снимки демонстрират изцяло разрушената постройка, превърната в отломки. Недалеч от мястото на случая десетки мъже са се събрали отсреща. На място има кола за спешна помощ. Ударът е бил и в непосредствена непосредственост до посолството на Канада в Дамаск

Иранските държавни медии потвърдиха, че израелски удар е унищожил пристройка към иранското посолство в Сирия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР