Израел нанесе нови удари по пренаселения град Рафах в южната

...
Израел нанесе нови удари по пренаселения град Рафах в южната
Коментари Харесай

Израел отново нападна Газа, Байдън с упрек към Нетаняху

Израел нанесе нови удари по пренаселения град Рафах в южната част на Газа. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи пряк укор към израелското управление, че отива прекомерно надалеч в отговора си на нападението на " Хамас ".

В рядко срещан укор към съдружника си, Байдън съобщи, че военният отговор на Израел на нападенията на " Хамас " от 7-и октомври е е бил несъразмерен.

" Много, доста упорствам филантропичната помощ да доближи до Газа, където доста почтени хора гладуват. Много почтени хора бедстват и умират ", уточни Байдън.

По-рано през днешния ден израелските сили нахлуха и в болничното заведение " Ал Амал " в южния град Хан Юнис в Газа, която е обсадена от седмици, оповестиха от палестинското сдружение на Червения полумесец, което ръководи лечебното заведение.

По последни данни на министерството на опазването на здравето в ръководената от " Хамас " Ивица Газа близо 28 000 души са били убити от началото на войната на 7-и октомври.

А в ранния следобяд регионът покрай военното летище западно от Дамаск и е бил нападнат. В региона има позиция и на ливанската " Хизбула " и други проирански групировки. Сирийското министерство на защитата съобщи, че безпилотни самолети са навлезли в сирийското въздушно пространство откъм окупираните от Израел Голански възвишения, само че са били свалени. Не се оповестява за жертви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР