Израел извърши въздушен удар в Дженин в северната част на

...
Израел извърши въздушен удар в Дженин в северната част на
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушен удар срещу град Дженин на Западния бряг

Израел извърши въздушен удар в Дженин в северната част на Западния бряг рано в неделя, заявявайки, че Хамас употребява джамия като „ терористичен комплекс “.

Служители на палестинските управляващи споделиха, че двама души са починали, когато джамията Ал-Ансар е била ударена.

Въпреки че израелската войска постоянно нападна цели на Западния бряг, тя рядко употребява въздушни удари там, както прави против следената от Хамас Газа.

Снимки от мястото демонстрират отломки и обилни вреди по постройката.

Израелската войска сподели, че убитите са от групите Хамас и Ислямски джихад и са организирали „ идна терористична офанзива ".

Той сподели, че употребяваният от тях комплекс е под джамията и се употребява от юли. Той пусна изображения на това, което сподели, че са входове към комплекса, дружно с изображения на оръжия, компютри и ограничения за сигурност, изобразени на мястото.

IDF не удостовери дали аероплан, хеликоптер или дрон е бил употребен при удара против Дженин в неделя, само че израелските медии оповестиха, че това е бил военен аероплан. ще бъде единствено времето за изпращане от към две десетилетия, когато изтребител е блъснал цел в Западния бряг.

Министерството на здравеопазването на Палестинската администрация споделя, че двама други палестинци са били погубен от израелските сили на Западния бряг през нощта. С него общият брой на палестинците, убити на Западния бряг от 7 октомври насам, доближава 89.

Палестинската власт (ПА) ръководи елементи от Западния бряг. Палестинският президент Махмуд Абас е водач на ПА и е от политическата партия Фатах.

Ивицата Газа се ръководи от противника на Фатах Хамас, който извърши смъртоносни офанзиви на израелски военни постове и кибуци покрай Газа на 7 октомври, убивайки повече от 1400 души и вземайки повече от 200 заложници в Газа.

Израел организира интензивни въздушна бомбардировка на Газа преди предстоящата сухопътна атака там и се зарече да унищожи Хамас като организация.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че още 55 палестинци в Газа бяха убити при израелски въздушни удари през нощта и повече от 4300 са били убити общо от 7 октомври, повече от половината от тях дами и деца.

Палестинците от Западния бряг са наранени от вълна от офанзиви на израелски заселници Израел война в Газа: История на спорът е пояснен Границите на Израел са обяснени на карти
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР