Израел извърши ракетно нападение срещу летището в сирийския град Алепо,

...
Израел извърши ракетно нападение срещу летището в сирийския град Алепо,
Коментари Харесай

Сирия: Израел удари летището на Алепо

Израел извърши ракетно нахлуване против летището в сирийския град Алепо, оповестиха сирийски държавни медии, представени от Българска телеграфна агенция. Сирийските медии се базират на боен източник.

Сирийските управляващи не оповестяват за жертви.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, опозиционна неправителствена организация с централа във Англия, уточни, че Израел е изстрелял четири ракети по една от пистите на интернационалното летище в Алепо и хранилища в покрайнините му. Според организацията в складовете евентуално е имало пратка ирански ракети.

През последните години Израел нанесе стотици удари по цели в следените от държавното управление региони на Сирия, само че рядко признава или разисква сходни интервенции. Израелската войска отхвърли да разяснява въздушния удар по летището на Алепо.

Но Израел е признавал, че нанася удари по бази на проирански групировки като ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", което изпрати хиляди свои бойци в помощ на войските на сирийския президент Башар Асад.

В неделя Израел нанесе въздушен удар по военно оборудване в Западна Сирия. Спътникови фотоси демонстрираха обилни опустошения на мястото, което се оказа склад, в който съгласно Сирийския център за наблюдаване на човешките права е имало стотици ракети със междинен обхват, предопределени за бойците на проирански групировки.

През юни израелски въздушни удари краткотрайно извадиха от строя интернационалното летище на Дамаск. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР