Израел и радикалното палестинско движение Хамас първоначално не се разбраха

...
Израел и радикалното палестинско движение Хамас първоначално не се разбраха
Коментари Харесай

Конфликтът Израел - Хамас: Примирието продължава, без консенсус за следващата група заложници

Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас " в началото не се схванаха за идната група заложници, които би трябвало да бъдат освободени от ислямистите през днешния ден, с цел да бъде удължено примирието, изтичащо в 7:00 ч. тази заран локално време (също и българско - бел. ред.), само че по-късно въпреки всичко и двете страни обявиха, че прекратяването на огъня ще трае най-малко още един ден, съобщи Ройтерс.

Преди минути Тел Авив разгласи, че израелските въоръжени сили са подготвени всеки миг да възобновят огъня. " Хамас " на собствен ред упрекна Израел, че не е приел препоръчаната група заложници за освобождение. Палестинското придвижване сподели, че е присъединило в нея седем дами и деца плюс три тела на пленници, които по думите на радикалистите са били убити при израелски въздушни удари.

Ро-рано представителят на израелската войска Дорон Шпилман съобщи пред кореспонденти, че не е реализирано съглашение. " Съответно, в случай че актуалният период на примирието изтича, израелската войска е ситуирана и изцяло готово да възобнови своите интервенции в линията Газа ", сподели той.

В последна сметка израелската войска заяви, че примирието продължава " на фона на напъните на медиаторите за освобождение на още заложници, което подхожда на изискванията на прекъсването на огъня ". От " Хамас " също потвърдиха, че са се съгласили за удължение на филантропичната пауза седми ден. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР