Израел и палестинското ислямистко движение Хамас, управляващо в ивицата Газа,

...
Израел и палестинското ислямистко движение Хамас, управляващо в ивицата Газа,
Коментари Харесай

Израел и Хамас одобриха споразумение за прекратяване на огъня

Израел и палестинското ислямистко придвижване Хамас, ръководещо в линията Газа, оповестиха довечера, че са приели съглашение за прекъсване на огъня, което има за цел да постави завършек на траяли повече от 10 дни и взели доста жертви бойни дейности, съобщи Франс прес.

" Кабинетът по сигурността утвърди единомислещо рекомендацията на ръководителите по сигурността за приемане на египетската самодейност за двустранно, абсолютно преустановяване на огъня ", показаха в изказване израелските управляващи.

В линията Газа Хамас удостовери влизането в действие на това помирение в 2,00 ч. локално време в петък (23 ч. по Гринуич днес).

Египетските старания за договаряне на помирение сред израелци и палестинци реализираха триумф, заяви египетската държавна телевизия, представена от Ройтерс. Тя също уточни, че се чака примирието в линията Газа да влезе в действие в 2,00 ч. сутринта локално време в петък.

Според малкия екран египетският президент Абдел Фатах ас Сиси е наредил изпращането в Тел Авив и в палестинските територии на две делегации, които ще наблюдават за съблюдаване на примирието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР