Израел и Гърция подписаха най-голямата сделка в областта на отбраната,

...
Израел и Гърция подписаха най-голямата сделка в областта на отбраната,
Коментари Харесай

Израел и Гърция подписаха най-голямата си сделка за отбрана

Израел и Гърция подписаха най-голямата договорка в региона на защитата, сключвана в миналото посред им, заяви през днешния ден израелското отбранително министерство, представено от Ройтерс.

Споразумението включва контракт на стойност 1,65 милиарда $ за основаването и ръководството на подготвителен център за гръцките военновъздушни сили от израелската компания " Елбит системс " (Elbit Systems Ltd.) за интервал от 22 години, уточни израелското министерство на защитата.

Тренировъчният център ще бъде основан по модела на израелската летателна академия и ще бъде оборудван с 10 подготвителни самолетa M-346, създадени от италианската компания Леонардо, посочи министерството.

Елбит ще достави съоръжение за модернизиране на гръцките самолети Т-6, а също по този начин ще обезпечи образование, симулатори и логистична поддръжка.

" Сигурен съм, че (тази програма) ще увеличи потенциала и силата на стопанските системи на Израел и Гърция и по този метод партньорството сред нашите две страни ще се задълбочи на отбранително, икономическо и политическо равнище ", съобщи израелският министър на защитата Бени Ганц.

Съобщението идва след среща в Кипър в петък сред външните министри на Обединените арабски емирства, Гърция, Кипър и Израел, които се договориха да задълбочат съдействието сред страните си, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР